IPTV és online TV szolgáltatást indít az Externet

Budapest, 2015. január 19. - Új szintre emeli előfizetői számára a tévézési élményt az Externet Nyrt., a társaság internet alapú televíziós szolgáltatást (IPTV) indít. A szolgáltatást a tévé mellett okostelefonon, táblagépen vagy akár notebookon is el lehet érni. Az új ügyfelek március 31-ig ingyen használhatják az Alap csomagot.

 

Externet TV (ETV) néven új, internet alapú televíziós szolgáltatást indít az Externet Nyrt., a megoldás már elérhető a távközlési cég kínálatában. A vállalat által nyújtott IPTV szolgáltatásnak köszönhetően a tévézés élményét a nappalin kívül is élvezhetik az Externet előfizetői, hiszen megfelelő internet kapcsolattal okostelefonon, táblagépen és notebookon is elérhetik az ETV-n keresztül nézhető csatornákat. Most a vezetékes IPTV-re előfizető ügyfelek kapják meg ingyen a mobilos használatot lehetővé tevő Everwhere funkciót, de ezt heteken belül önálló szolgáltatásként is elérhetővé kívánja tenni a vállalat.

 

 Az internet alapú televíziózás emellett számos interaktív lehetőséget biztosít a nézőknek, így például a szolgáltatásba épített műsorújság, illetve a már említett Everywhere funkciót, amely megfelelő internet kapcsolat esetén bárhol elérhetővé teszi a televíziózást.

 

Az Externet jelenleg három IPTV csomagot kínál, ezek közül a legtöbb adót tartalmazó, Családi ajánlatban jelenleg 62 csatornát (plusz helyi televíziókat) kapnak az előfizetők. Az Everywhere funkcióhoz jelenleg 56 csatornát (plusz helyi televíziókat) kapnak az előfizetők. A legnépszerűbb sport- (köztük a Digi Sport is), gyermek-, dokumentum, zenei és filmcsatornáknak köszönhetően az ETV a család minden tagja számára biztosítja a minőségi tévézéssel járó felhőtlen kikapcsolódást. A következő hetekben máris az induló csatornakínálat bővülését tervezi a szolgáltató.

 

A 13 csatornát tartalmazó Alap csomagot pedig a most vásárlók március 31-ig ingyen használhatják. Az Externet IPTV szolgáltatásának további különlegessége, hogy nincs hűségidőszak, vagyis az előfizetők igényeik szerint rugalmasan válthatnak az egyes ajánlatok között. Az online tévézéshez minden IPTV-előfizető két azonosítót kap, tehát egyszerre két eszközön lehet fogni az adást.

 

„Az Externet Nyrt. az elmúlt években jelentősen javította működését és piaci helyzetét és stabilan nyereségessé vált. A növekedés folytatódott ebben az évben is, ennek bizonyítéka többek között az IPTV szolgáltatásunk elindítása is” - mondta el Lévay Örs, a társaság vezérigazgatója.

 

A további növekedést szolgálja, hogy még az idén megkezdjük az internetszolgáltatást optikai hálózaton is, a Telekom területein. Ezzel teljessé válik a vezetékes technológiai portfóliónk, mivel telefonvonali (DSL), kábeles és a leggyorsabb optikai hozzáférést is tudjuk kínálni ügyfeleinknek” - tette hozzá a cégvezető.