Cégismertető

A hazai tulajdonban lévő Externet Zrt. hazánkban az elsők között, 1996-ban kezdte internetszolgáltatói tevékenységét. Eleinte modemes előfizetőket szolgáltunk ki Szolnokon, mára legtöbb szolgáltatásunkat az ország egész területén elérhetővé tettük. Legkeresettebb termékeink a széles sávú elérések: az ADSL, mikrohullámú WaveMAX és a bérelt vonal. Teljes körű internetszolgáltatási kínálatunkban VPN hálózatépítést, VoiP telefonszolgáltatást, IPTVszolgáltatást szerverelhelyezést és domain regisztrációt is igénybe vehetnek ügyfeleink. Afejlődés és a megújulás jegyében 2014. február végétől a piaci igényeket és a vállalat hosszú távú érdekeit szem előtt tartva, koax hálózaton nyújtott KábelNet szolgáltatást vezettünk be.

Cégünk stratégiai célja a gazdag szolgáltatástartalmú, internetalapú megoldások kifejlesztése és hasznosítása. További célunk ügyfeleink számára a legjobb ár-érték arányú szolgáltatások nyújtása, ehhez jó alapot teremt, hogy a telekommunikációs cégektől függetlenek vagyunk, ezért bármely területen az ott legkedvezőbb árú szolgáltatást tudjuk ajánlani. Termékeink kiváló minőségű, megbízható szolgáltatásokra épülnek, azokat az igényeknek leginkább megfelelő elemekkel gazdagítva kínáljuk. Az Externet Zrt. a hagyományos lakossági és üzleti szolgáltatások mellett mára a szolgáltatók szolgáltatójaként biztosít alapszolgáltatást több hazai nagyvállalatnak és szolgáltatónak.

Technikai központjaink Budapesten és Szolnokon találhatóak. Szolgáltatásaink nemcsak a Telekom, hanem a koncessziós társaságok által működtetett telefonos körzetekben is elérhetőek. Fontosnak tartjuk ügyfeleink gyors és pontos kiszolgálását: 24 órás ügyfélszolgálatunk rövid időn belül reagál ügyfeleink leveleire, illetve azonnal választ ad a telefonon a felmerülő kérdésekre. Büszkék vagyunk arra, hogy cégünk értékelésekor ügyfeleink a szolgáltatás minősége mellett a gyors és személyes ügyfélszolgálatot említik meg pozitívumként. Folyamatosan bővülő viszonteladói hálózatunkat országszerte több mint 100 kiskereskedelmi egység alkotja.

Műszaki hátterünk

Belföldi és külföldi összeköttetésünk egyaránt kiemelt megbízhatóságú kapcsolatokon alapul. A hazai adatkicserélő központhoz (BIX) 2 x 10 Gbit/s sebességű,  10Gbe hálózaton kapcsolódunk. A budapesti mikrohullámú WaveMAX szolgáltatásunk bázisállomása 100 Mbit/s sávszélességgel, szolnoki regionális központunk 50 Mbit/s sebességű hálózattal kapcsolódik az internethez.

Nemzetközi kapcsolatunkról dinamikusan bővíthető 10 Gbit/s sávszélességű kétirányú földi kommunikációs vonal gondoskodik, amelyek Gigabit Ethernet interfészeken keresztül a nemzetközi szolgáltatók hálózataihoz kapcsolódnak.

Szolgáltatói hálózatunk összeköttetéseit folyamatosan bővítjük a keletkező igények szerint. Belső minőségpolitikánk szerint a nemzetközi és a belföldi hálózati összeköttetések kihasználtsága nem haladhatja meg a 75%-ot, ezért 70%-os terheléskor vonalbővítéseket végzünk.

A kapcsolt vonali szolgáltatásunk országos lefedettségét digitális vonalakon keresztül nyújtjuk ügyfeleinknek. A teljes hálózatunk digitális eszközökön és összeköttetéseken alapul. Korszerű Cisco hálózati útválasztó eszközeinknek köszönhetően a gerinchálózati csomópontok között az adatcsomagok késleltetését és a csomagveszteséget ellenőrzött minőségi szinten tartjuk.

Folyamatosan üzemelő felügyeleti rendszerünk, a hét minden napján 24 órában működő telefonos és online ügyfélszolgálatunk, illetve képzett szakembergárdánk garancia a magas színvonalú ügyfélkiszolgálásra és szolgáltatásra.

Tulajdonosi háttér

2009. júniusában a Birdcom Tanácsadó Kft. 76,83 százalékos részesedést szerzett az Externet Nyrt-ben. A dr. László Géza (Antenna Hungária és a Danubius Rádió korábbi vezérigazgatója) által vezetett befektetőcsoport az Externet korábbi fő tulajdonosától, a szintén tőzsdén szereplő econet.hu Nyrt-től vásárolta meg az üzletrészt.

Tőzsdei jelenlét

2008. május 30-án az Externet részvényeit bevezették a Budapest Értéktőzsdére.

Green Taxi

2016-ban az Externet tulajdonában lévő Green Taxi megkezdte működését Budapesten. Hazánk első tisztán elektromos taxitársasága, mely Közép-Európában is egyedülálló.

Fontos mérföldkövek

 • 1996.

Magyar tulajdonosi körrel létrejön az Externet Kft., elindul az országos dial-up, később ADSL szolgáltatás.

 • 2004.

A társaságot megvásárolja az econet.hu Nyrt., Pórffy András vezetésével új menedzsment alakul.

 • 2005.

Két új prémium üzleti szolgáltatás a PowerDSL, és WaveMax mikrohullámú internet hozzáférés bevezetése, duplázódó előfizetői állomány. 

Az UltraWEB tárhelyszolgáltató megvásárlása.

 • 2006.

Megafone telefonszolgáltatás elindítása lakossági és üzleti előfizetők részére, dinamikusan növekvő előfizetői állomány.

 • 2007.

Decembertől előfizetői hurokbérleten alapuló Xpress ADSL szolgáltatás elindítása.

 • 2008.

A VIVAnet Internet Szolgáltató és a TVnet ADSL ügyfélállományának felvásárlásával jelentős előfizetőszám növekedés.

Május 30-án tőzsdei bevezetés a BÉT "B" kategóriájába.

Októberben az Externet bekerül a Deloitte által értékelt 50 legdinamikusabban növekvő közép-európai technológiai cég rangsorába.

 • 2009.

2009. júniusában a Birdcom Tanácsadó Kft. 76,83 százalékos részesedést szerzett az Externet Nyrt-ben. A dr. László Géza (Antenna Hungária és a Danubius Rádió korábbi vezérigazgatója) által vezetett befektetőcsoport.

 • 2010.

2010-től az Externet Nyrt. már mobilinternet szolgáltatást is kínál ügyfeleinek. A szolgáltatás a Vodafone és az Externet együttműködésének első lépcsőfoka.

Az Externet Nyrt. lakossági ügyfeleinek közel 50 %-át pénzügyi okokból értékesítette a Magyar Telekomnak.

 • 2011.

Az igazgatóság Lévay Örsöt nevezi ki az igazgatóság elnökévé és vezetésével új menedzsment alakul, melynek új tagjai Katona Ádám és Kovács Gergely.

 • 2012.

A magyar telekommunikációs piacon az Externet ad először FIX IP címet a mobilinternet szolgáltatásokhoz.

 • 2013.

Megállapodást írt alá a Vodafone Magyarország és az Externet Nyrt. a vezetékes telefonszámok mobiltelefonszámokra történő átirányítás szolgáltatásáról.

Az Externet Nyrt. működése nyereségessé vált.

 • 2014.

Az Externet elindította KábelNet szolgáltatását.

Augusztus 20-án elindult a „Vodafone Iroda” nevű szolgáltatás, melyben az Externet a Vodafone vezetékes partnere.

 • 2015.

Az Externet elindította Externet TV és TV Everywhere (Online TV) szolgáltatását.

 • 2016.

Elindul az Externet tulajdonában lévő Green Taxi Budapesten. Hazánk első tisztán elektromos taxitársasága.

 • 2017.

Az Externet Nyrt. átalakul zártkörűen működő részvénytársasággá, a továbbiakban Externet Zrt.