Levelezési irányelvek

A jelen szabályzat segíti Önt abban, hogy megtalálja azt a problémát, mely miatt az Externet levelezőrendszere visszautasította levelét. 
A levelezőrendszer a következő esetekben utasíthat vissza levelet. A visszautasítás lehet végleges (5xx) vagy ideiglenes (4xx) kódú. 

RBL (Realtime-Blackhole-List)
A levelezőrendszer nem fogad el levelet RBL listán szereplő hostokról. A használt feketelisták a teljesség igénye nélkül:

cbl.abuseat.org
bl.spamcop.net
psbl.surriel.com
dnsbl.sorbs.net
dnsbl-1.uceprotect.net
psbl.surriel.com

Visszautasítás típusa: ideiglenes. 

Méret korlátozás
A küldendő e-mail maximális, kódolt mérete 20 Mbyte (~16 Mbyte-os csatolmány)

Visszautasítás típusa: végleges. 

RFC, szabványok, formai feltételek 
A levél visszautasításra kerül, ha sérti a nemzetközi ajánlásokat. Leggyakoribb esetekben a következő hibák miatt kerülnek visszautasításra a levelek:

Ha a küldő levelező szerver az HELO/EHLO parancsban nem valódi domain nevet jelöl meg. Legyen az üres, nem resolválható vagy hibás szintaxis, a levél visszautasításra kerül. Lásd: RFC 821, RFC 1869
Ha a feladó (envelope from) mailcím nem resolválható domain nevet tartalmaz
Ha a címzett vagy feladó megadása szintaktikailag hibás, például hiányzó < > karakterek.

Visszautasítás típusa: végleges. 

Káros állományok
A levelezőrendszer nem fogad el vírust vagy egyéb kártékony kódot tartalmazó levelet, ha az egyertelműen beazonosítható.

Visszautasítás típusa: végleges. 

Egyedi tiltás
Egyedi esetben visszautasításra kerülhet bizonyos feladók, bizonyos címzettek, adott IP címről vagy komplett IP tartományokból érkező levelek, ha onnan korábban, az egész szolgáltatásra nézve súlyosan káros aktivitás volt tapasztalható.

Visszautasítás típusa: végleges vagy ideiglenes.