Bemutatkozás

Rövid történet

Az Externet 1996-ban azzal a céllal jött létre, hogy teljeskörű, minőségi távközlési szolgáltatásokat nyújtson ügyfelei részére, az alapvető otthoni felhasználástól kezdve a komplex üzleti megoldásokig. Stratégiai célkitűzése, hogy ügyfelei számára a legjobb ár-érték arányú szolgáltatásokat nyújtsa a piacon, amelyhez jó alapot teremt az inkumbens telekommunikációs cégektől való függetlenség. A termékek kiváló minőségű, megbízható szolgáltatásokra épülnek. Az Externet Nyrt. a hagyományos lakossági és üzleti szolgáltatások mellett mára a szolgáltatók szolgáltatójaként biztosít alapszolgáltatást több hazai nagyvállalatnak és szolgáltatónak.

Technikai központok Budapesten és Szolnokon találhatóak. A termékek és szolgáltatások nemcsak a Telekom, hanem a koncessziós társaságok által működtetett telefonos körzetekben is elérhetőek. Az Externet fontosnak tartja az ügyfelek gyors és pontos kiszolgálását: 24 órás ügyfélszolgálata rövid időn belül reagál az ügyfelek leveleire, illetve azonnal választ ad a telefonon felmerülő kérdésekre. Folyamatosan bővülő viszonteladói hálózatát mára több mint 100 kiskereskedelmi egység alkotja.

Szolgáltatásaink

Az Externet fontosnak tartja, hogy az xDSL alapú szolgáltatások mellett olyan kiemelkedő ár/érték arányú szolgáltatásokat kínáljon ügyfeleinek, amely a kiemeli az alternatív szolgáltatók sorából. Szolgáltatásai: Lakossági és üzleti ADSL/NDSL, KábelNet, Mobilinternet, Mobilinternet FixIP címmel, Bérelt vonal (internet),  Mikrohullámú internet, Externet Telefon (VoIP telefon), CPS telefon, IPTv, Webhoszting, Szerver hoszting, Virtuális hoszting szolgáltatások, Egyedi VPN szolgáltatások, Domain szolgáltatás, virtuális IVR szolgáltatás, PBX szolgáltatás, Egyéb távközlési megoldások és fejlesztések.

Tőzsdei jelenlét

2008. május 30-án az Externet részvényeit bevezették a Budapest Értéktőzsdére.

Green Taxi

2016-ban az Externet tulajdonában lévő Green Taxi megkezdte működését Budapesten. Hazánk első tisztán elektromos taxitársasága, mely Közép-Európában is egyedülálló.

 

Fontos mérföldkövek

 • 1996.

Magyar tulajdonosi körrel létrejön az Externet Kft., elindul az országos dial-up, később ADSL szolgáltatás.

 • 2004.

A társaságot megvásárolja az econet.hu Nyrt., Pórffy András vezetésével új menedzsment alakul.

 • 2005.

Két új prémium üzleti szolgáltatás a PowerDSL, és WaveMax mikrohullámú internet hozzáférés bevezetése, duplázódó előfizetői állomány. 

Az UltraWEB tárhelyszolgáltató megvásárlása.

 • 2006.

Megafone telefonszolgáltatás elindítása lakossági és üzleti előfizetők részére, dinamikusan növekvő előfizetői állomány.

 • 2007.

Decembertől előfizetői hurokbérleten alapuló Xpress ADSL szolgáltatás elindítása.

 • 2008.

A VIVAnet Internet Szolgáltató és a TVnet ADSL ügyfélállományának felvásárlásával jelentős előfizetőszám növekedés.

Május 30-án tőzsdei bevezetés a BÉT "B" kategóriájába.

Októberben az Externet bekerül a Deloitte által értékelt 50 legdinamikusabban növekvő közép-európai technológiai cég rangsorába.

 • 2009.

2009. júniusában a Birdcom Tanácsadó Kft. 76,83 százalékos részesedést szerzett az Externet Nyrt-ben. A dr. László Géza (Antenna Hungária és a Danubius Rádió korábbi vezérigazgatója) által vezetett befektetőcsoport.

 • 2010.

2010-től az Externet Nyrt. már mobilinternet szolgáltatást is kínál ügyfeleinek. A szolgáltatás a Vodafone és az Externet együttműködésének első lépcsőfoka.

Az Externet Nyrt. lakossági ügyfeleinek közel 50 %-át pénzügyi okokból értékesítette a Magyar Telekomnak.

 • 2011.

Az igazgatóság Lévay Örsöt nevezi ki az igazgatóság elnökévé és vezetésével új menedzsment alakul, melynek új tagjai Katona Ádám és Kovács Gergely.

 • 2012.

A magyar telekommunikációs piacon az Externet ad először FIX IP címet a mobilinternet szolgáltatásokhoz.

 • 2013.

Megállapodást írt alá a Vodafone Magyarország és az Externet Nyrt. a vezetékes telefonszámok mobiltelefonszámokra történő átirányítás szolgáltatásáról.

Az Externet Nyrt. működése nyereségessé vált.

 • 2014.

Az Externet elindította KábelNet szolgáltatását.

Augusztus 20-án elindult a „Vodafone Iroda” nevű szolgáltatás, melyben az Externet a Vodafone vezetékes partnere.

 • 2015.

Az Externet elindította Externet TV és TV Everywhere (Online TV) szolgáltatását.

 • 2016.

Elindul az Externet tulajdonában lévő Green Taxi Budapesten. Hazánk első tisztán elektromos taxitársasága.

 

Vezetőség